Vijftiende editie Cascaderun in Hoogeveen met naast hardlopen twee feestpleinen vol vermaak

De Cascaderun wordt dit weekend gehouden in Hoogeveen.

De Cascaderun wordt dit weekend gehouden in Hoogeveen. Foto André Weima

De vijftiende editie van de Cascaderun is dit weekend hét feest in Hoogeveen. De zondag staat geheel in het teken van hardlopen. Jong en oud verschijnt aan de start. Maar er is meer.

In het centrum zijn twee feestpleinen, waar naar hartenlust gedanst kan worden door het publiek en de lopers. Feestplein 1 is bij de kruispunt Grote Kerkstraat en Raadhuisstraat. Daar begint het feest om 12.40 uur met de warming-up van de Giga G run. Daarna is er tot 21.00 uur het podium afwisselend voor DJ Joep en THE EUROS. Van 15.30 tot 16.00 uur worden hier ook de prijzen uitgedeeld voor de individuele winnaars.

Businessteams

Feestplein 2 is bij De Beren aan de Van Echtenstraat. Hier worden tussen 13.00 en 16.00 uur de lopers onthaald door DJ Cenoia. Om 16.15 uur neemt DJ Benn het van hem over. Hij verzorgt dan afwisselend met Glamourama het programma. Om 16.30 uur worden de prijzen van de businessteams uitgereikt. Daarna kan er ook hier, net als op Feestplein 1, nog tot 21.00 uur gefeest worden.

Ook langs het parcours is er heel veel muziek. Daar treden onder andere de High Moor Big Band, Piratenkoor Zwarte Gat, Harmony Singers, Dweilorkest Dinges en de Harmony Singers op.