Vijf jongeren organiseren supercartoertocht vanuit Hoogeveen en mogen als passagier ook zelf een stukje meerijden

Een vriendengroep organiseert een supercartoertocht vanaf Buitenvaart. Foto: Andre Weima Fotografie

Wat kunnen we nu eens organiseren voor een saaie zondagmiddag, dachten ‘autogekke’ vrienden Marc van der Berg (16), Joran Zanthingh (17), Leon Nijland (15), Tim Nijhuis (15), Jorden Liezenga (16) en Tijmen Zanthingh (14). Samen gingen ze rond de tafel zitten en bedachten dat het leuk zou zijn om een supercartoertocht te organiseren.

Ze adverteerden op social media en kregen zo’n veertien aanmeldingen van eigenaren van sportwagens. Daar waren onder meer een Maserati, Lamborghini en Audi A8 bij.

Zondagmiddag was het zover. Vanaf het terrein van Van Triest op Buitenvaart vertrokken, met luid geronk, veertien auto’s voor een toertocht door Drenthe van 118 kilometer over prachtige landweggetjes en een stuk snelweg. De jongens hadden ook nog een goodybag voor alle inzittenden geregeld bij Fashion Lounge in Hoogeveen.

Stukje meerijden

De jongens vonden het allemaal geweldig en mochten als passagier meerijden in verschillende auto’s. Zo reden Marc, Jorden en Joran mee in een BMW M5 en Tim en Tijmen in een Maserati Quattroporte mee.

Nieuws

menu