Is het einde van de racebaan Buizerdlaan, Boekweitlaan en Lomanlaan in Hoogeveen in zicht? Weg gaat als het meezit eind juni op de schop

De inloopavond voor betere verkeersveiligheid op de Boekweitlaan, Lomanlaan en Buizerdlaan werd in 2022 goed bezocht. Foto: Andre Weima Fotografie

Eind juni wordt er een start gemaakt met zes snelheidsbeperkende maatregelen rondom ‘de racebaan’ Lomanlaan, Boekweitlaan, Buizerdlaan in Hoogeveen. De werkzaamheden gaan een week of vijf duren en zijn dus voor het nieuwe schooljaar klaar. Dat is de uitkomst van een overleg dat maandag is geweest tussen de werkgroep en wethouder Roelof Bisschop en de projectleider verkeer.

Na overleg met de bewonerswerkgroep Boekweitlaan is het pakket met zes verkeersmaatregelen gepresenteerd. De weg moet veiliger worden voor fietsers en voetgangers om over te steken. Na oplevering van de aanpassingen wordt direct gemeten wat het effect van de maatregelen is.

Muurbloemstraat

Bewoners wilden eigenlijk ook een extra ingreep op het kruispunt van de Boekweitlaan met de Muurbloemstraat, echter werd deze niet ingewilligd. Volgens de gemeente komt deze snelheidsremmer op te korte afstand van twee andere, waardoor de functie van de weg (binnenring) in het geding zou komen.

Afgesproken is nu dat met regelmaat (48 uur per keer) drie jaar lang gedaan gemeten wordt om te kijken of er nog een maatregel moet komen op Reseda/Muurbloemstraat. „Is de hoogst gemeten snelheid in die drie jaar regelmatig boven de 50 dan is er een toezegging dat ook daar een snelheidsbeperkende maatregel komt. We zijn heel tevreden over die toezegging”, laat Pauline Otten van de werkgroep weten.

Smiley-bord

Bovendien heeft de gemeente toegezegd dat er regelmatig een smiley-bord ( awareness bord ) wordt geplaatst zodat weggebruikers op hun snelheid worden gewezen. Hoe vaak dit bord wordt geplaatst is nog niet bekend.

Buurtbewoners krijgen half mei tijdens een bewonersavond uitleg over de geplande maatregelen en dan zijn ook de de officiële bouwtekeningen inzichtelijk voor iedereen. De officiële uitnodiging hiervoor komt nog.

Zodra de technische tekeningen klaar zijn moet duidelijk worden hoeveel de aanpassingen gaan kosten. Daarna vraagt de gemeente subsidie aan bij de provincie Drenthe, die in totaal 1,4 miljoen euro beschikbaar heeft, en wordt de klus aanbesteed.

Nieuws

menu