Eindelijk is hij er! Het watertappunt bij de fietscrossbaan in Steenbergerpark in Hoogeveen

Jan Bouwmeester (Smederijen) en Hennie Hulzebosch-Winters (Stichting Fietscrossbaan Steenbergerpark).

Jan Bouwmeester (Smederijen) en Hennie Hulzebosch-Winters (Stichting Fietscrossbaan Steenbergerpark). Foto: Stichting Fietscrossbaan

Bezoekers van het Steenbergerpark kunnen ook daar nu hun dorst lessen (of hun waterflesje vullen) bij een watertappunt. Deze is geplaatst door WMD Drinkwater met geld uit de pot van de Smederijen.

Het watertappunt is geplaatst nabij de fietscrossbaan. Iets waar de initiatiefnemers van deze sportieve plek erg blij mee zijn.

„Kinderen namen meestal flesjes water mee van huis. Deze flesjes waren meestal snel leeg of warm. Kinderen gingen dan even vlug naar huis of naar de winkel voor nieuw water. Er werd zelfs bij omwonenden aangebeld met de vraag of het flesje even gevuld kon worden”, vertelt Hennie Hulzebosch-Winters van de stichting. „Toen ontstond het idee van een watertappunt naast de baan. Omdat er naast de fietscrossbaan ook veel sport en beweging in het park plaatsvindt, leek het ons ook een mooie aanvulling voor het park. Met hulp van de Smederijen is het dan nu gelukt.”