Veilig en gezond op weg met ‘Het Nieuwe Fietsen’

VVN organiseert een workshop over het nieuwe fietsen in de Magneet.

VVN organiseert een workshop over het nieuwe fietsen in de Magneet. Foto: Veilig Verkeer Nederland

In het kader van het project ‘Doortrappen’ wordt er op maandag 15 november in MFC de Magneet een gratis workshop gegeven over het ‘nieuwe fietsen’. Deze workshop is voor inwoners van 60 jaar en ouder van de gemeente Hoogeveen.


Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer wordt drukker en ingewikkelder. In de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van Veilig Verkeer Nederland gerichte tips en adviezen om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het fietsen.

Het nieuwe fietsen


‘Het Nieuwe Fietsen’ is een hele andere beleving dan de traditionele fietscursus. Het is geen les over het verkeer. Het gaat vooral om het delen van elkaars ervaringen en het bespreken van tips over de eigen veiligheid. Aan de hand van verschillende feiten, verteld door de adviseur, komen en verschillende onderwerpen aan de orde zoals: Hoe ga ik om met anderen op het fietspad? Hoe kan ik veilig fietsen op een druk fietspad? Hoe zorg ik dat ik in conditie blijf om goed te fietsen? Wat moet ik weten van de fiets of een e-bike?


Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar steunpuntnoord@vvn.nl o.v.v. VVN Het Nieuwe Fietsen De Wolden. Vermeld in de e-mail naam, geboortejaar en telefoonnummer.