Veel plezier en lekker eten tijdens de lentefair van pcbs De Regenboog in Hoogeveen

Lekkere cupcakes werden er verkocht tijdens de Lentefair Foto: André Weima

Eindelijk! Na twee jaar corona kon de ouderraad van pcbs De Regenboog in Hoogeveen weer een lentefair organiseren. Vrijdag werd de jaarlijkse traditie in ere hersteld. En voor veel kinderen en ouders was het de eerste keer dat ze hieraan deel konden nemen.

Kinderen van de onderbouw hebben de afgelopen maanden druk geknutseld aan hun producten en verkochten deze op de fair. De midden- en bovenbouw bedacht in groepjes een ondernemingsplan voor een product of een activiteit waarmee ze geld konden verdienen. Van de ouderraad kregen ze een microkrediet om te starten met hun onderneming. Zo was er een blotevoetenpad, werden er bloemzaadjes en suikerspinnen verkocht en was er voor de gamers een game-room.

Luchtkussen

Een clubje achtstegroepers had het plan opgevat om een luchtkussen te regelen. Juf Laura stimuleerde de kinderen om rond te bellen en ze kregen het voor elkaar. Arno van Hautum, vader van drie leerlingen, ging bij lokale bedrijven langs en wist meer dan 140 prijzen te regelen voor Het Rad van Fortuin. Altijd een groot succes op de fair.

De opbrengst wordt besteed aan schoolactiviteiten en een goed doel. Dit jaar hebben de leerlingen gekozen voor KiKa. KiKa gaat het geld besteden aan onderzoek.

Nieuws

menu