'Van elke dag wat moois maken, ook al valt dat niet altijd mee'

Tinie en Karst Koopman zijn na 65 jaar huwelijk nog altijd dol op elkaar. Foto: Andre Weima

Al 65 jaar zijn Karst Koopman (89) en Tini Koopman-Jonker (83) getrouwd. Dat werd maandag, op hun briljanten huwelijksdag gevierd.

„Ze zijn nog steeds dol op elkaar”, laat de familie weten. De echtelieden proberen er iedere dag wat moois van te maken, al valt dat niet altijd mee. Tini is momenteel zorgbehoevend en woont niet thuis bij haar Karst die zelfstandig woont. „Ze zitten wel mooi dicht bij elkaar zodat Karst iedere dag twee keer bij Tini gaat koffiedrinken. Zo nu en dan wordt Tini opgehaald en gaat ze naar huis.”

Karst en Tini hebben elkaar eind jaren 50 ontmoet op een Vernatol-feest (kermis) in Hollandscheveld, een jaar later in 1957 zijn ze getrouwd. Karst werkte toen in de landbouw bij de familie Trip in Nieuw-Balinge. Later is hij bij conservenfabriek Lucas Aardenburg (Iglo) aan de slag gegaan. Vele jaren later is hij nog een tijdje congierge geweest bij een basisschool in Noordscheschut. Tini heeft een tijdje bij Delana in Dedemsvaart gewerkt en later nog bij Philips.

Ze kregen samen 6 kinderen: 4 jongens en 2 meiden. Daar kwam nog eens 15 kleinkinderen en 26 achterkleinkinderen bij. „Wat een rijkdom’, zeggen ze daar altijd over.

Na hun trouwen zijn ze in Nieuw-Balinge gaan wonen. Eerst aan de Verlengde Middenraai (bij het bruggetje) later in de Leisterstraat. Toen die woning, met vijf kinderen en de zesde op komst, te klein werd betrok het gezin een woning aan Vosseveen. Daar hebben ze gewoond tot 1983. Waarna het echtpaar naar Hoogeveen verhuisde.

Nieuws

menu