VVD'ers in Drenthe balen van partijgenoten in Den Haag. Stikstofplannen kabinet Rutte splijtzwam. 'We zijn een randstadpartij aan het worden'

VVD-politici in Drenthe zijn niet te spreken over de nieuwe kabinetsplannen over stikstof. Ze vrezen voor het voortbestaan van het boerenleven in de provincie en ze zien hun achterban weglopen.

Vorige week verzamelden tientallen boeren bij het provinciehuis in Assen verzameld als protest tegen stikstofregels die volgens hen onevenredig hard aankomen in Drenthe.

Vorige week verzamelden tientallen boeren bij het provinciehuis in Assen verzameld als protest tegen stikstofregels die volgens hen onevenredig hard aankomen in Drenthe. Foto: Marcel Jurian de Jong

Uit een rondgang van BNR Nieuwsradio langs politici van het platteland bleek eerder deze week een grote onvrede over het stikstofbeleid van het nieuwste kabinet Rutte. Die trekt ruim 25 miljard uit om de uitstoot van stikstof te halveren. Lokale VVD’ers vrezen dat landbouwers daarvan de dupe worden. Drentse kopmannen van de partij sluiten zich nu aan bij die kritiek. Ze vinden het onderhandelingsresultaat van hun partij, de grootste van het land, zwaar onder de maat.

Nieuws

menu