VVD wil Hoogeveen op tal van fronten verbeteren en daarbij de lokale lasten zo laag mogelijk houden

Fractievoorzitter Roelof Bisschop overhandigt het verkiezingsprogramma van VVD Hoogeveen aan Tweede Kamerlid Mark Strolenberg. Foto: VVD Hoogeveen

VVD Hoogeveen wil de komende vier jaar de lokale lasten zo laag mogelijk houden door de gemeentelijke taken op een efficiënte en effectieve manier uit te voeren. „Zo houden we het leven in de gemeente Hoogeveen vooriedereen betaalbaar en willen wij de lasten evenwichtig verdelen.” Dat staat in het 34 pagina’s tellende verkiezingsprogramma dat de partij onlangs presenteerde.

Het VVD-verkiezingsprogramma werd door lijsttrekker Roelof Bisschop overhandigd aan huidig Tweede Kamerlid en oud-fractievoorzitter van de VVD Hoogeveen Mark Strolenberg.

Hoogevener Mark Strolenberg is voor de VVD in de Tweede Kamer onder andere verantwoordelijk voor financiën mede-overheden. Bisschop: „Dit houdt onder andere in dat hij het beleid van het kabinet controleert aangaande wat gemeenten te besteden hebben. Voor ons als lokale partij zijn deze korte lijntjes naar Den Haag goud waard. En kortere lijntjes naar Den Haag dan deze op financiën mede-overheden bestaan er niet. Wij zijn verheugd dat Mark dit in zijn portefeuille heeft.”

In het programma getiteld ‘Hoogeveen blijft goed, wordt beter’ legt de partij uit hoe zij de komende jaren perspectief wil bieden voor de inwoners van de gemeente Hoogeveen. „Wij koesteren wat er is opgebouwd. Zo hebben we een actief centrummanagement, een uitstekende geografische ligging en een groot cultureel aanbod door de hele gemeente heen.

Naast wat wij koesteren zien wij ook een enorm grote potentie om de gemeente Hoogeveen de aankomende jaren te verbeteren. We willen bijvoorbeeld snel betaalbare woningen door onder andere besluitvorming te vereenvoudigen, een realistisch gemeentelijk klimaatbeleid door onder andere zonnepanelen op daken te leggen en een maximale arbeidsparticipatie door onder andere de samenwerking tussen onderwijs en bedrijven te optimaliseren.”

Het hele verkiezingsprogramma van de VVD is te lezen op de site van de VVD: hoogeveen.vvd.nl https://hoogeveen.vvd.nl/nieuws/47046/verkiezingsprogramma-vvd-hoogeveen-blijft-goed-wordt-beter

Nieuws

menu