VVD pleit voor pilot openstellen horeca- en culturele sector in Drenthe

Overhandiging van de brief door Arend Steenbergen aan Kamerlid Mark Strolenberg in de Grote Kerkstraat in Hoogeveen. Foto: André Weima

Volgens cijfers van Acute Zorgnetwerk Noord Nederland liggen er geen coronapatiënten meer op de intensive care’s in Drenthe. Op basis van de cijfers roept de VVD-fractie in Hoogeveen het kabinet op de horeca- en culturele sector in Drenthe in een pilot open te gooien. Fractievoorzitter Arend Steenbergen overhandigde aan het Drentse Kamerlid Mark Strolenberg donderdagmiddag een brief met de suggestie gericht aan Mark Rutte en Ernst Kuipers.

Mede omdat de omikronvariant minder druk zet op de zorgvraag, de ziekenhuiscijfers, booster-vaccinatiegraad en demografische situatie in Drenthe gunstig zijn, doet de lokale VVD deze oproep. Steenbergen staat achter het kabinetsbesluit om verantwoord en stap-voor-stap open te gaan en ziet kansen in Drenthe: „De horeca- en culturele sector heeft plannen ontwikkeld en kan middels een pilot verantwoord open gaan, in Drenthe zou dit kleinschalig en gecontroleerd kunnen. We constateren dat eventueel verder oplopende besmettingcijfers gevolgen kunnen hebben in personele capaciteit bij bedrijven en organisaties. Met de versoepeling van de quarantaineregels verwachten we dat dit mee zal vallen. Daarnaast geloven wij in de veerkracht en flexibiliteit van Drenthe en verwachten wij dat knelpunten creatief kunnen worden opgelost.”

Nieuws

menu