Uitdagingen in de natuur verdienen taart

Taart voor Bart Pijper en zijn dochter Alinda.

Hoogeveen De Taart van de Week van Bakkerij Mulder is dit keer voor gelukswerker en IVN-vrijwilliger Bart Pijper en zijn dochter Alinda. Samen hebben zij heel wat leuke filmpjes gemaakt voor IVN Hoogeveen.

Bijna dagelijks verschijnen de filmpjes, met daarin een natuurvraag, op de Facebookpagina van IVN Hoogeveen . Een dag later volgt dan het antwoord. Inmiddels zijn er al tien filmpjes verschenen. Leerzaam en leuk. Bart en Alinda proberen zo meer kinderen enthousiast te maken voor de kleine dingen in de natuur. Inmiddels zijn er al meer dan 15 filmpjes gepost op de pagina. Deze zijn terug te kijken.

Ook maakte de Stuifzander samen met zijn dochter een GPS-spel getiteld De geheimen van het Spaarbankbos . Een avontuurlijk spel dat, nu de kinderen niet naar school kunnen, een leuk buitenuitje is. Bart Pijper: „In het Spaarbankbos is er geen probleem, zeker niet door de week. De paden zijn breed.”

App

Om de geheimen van het Spaarbankbos te ontrafelen moet de app izi.travel gedownload worden in de appstore. Na het accepteren van voorwaarden zoek je in de app naar Spaarbankbos en open je de route. „Als je geen data hebt dan kun je die ook downloaden. Zorg ervoor dat je wel je locatie aan hebt staan.” Over een route van ongeveer 4 kilometer krijgen kinderen steeds nieuwe opdrachten waarbij een nieuwe sleutel wordt geopend die aangeeft waarheen gelopen moet worden.

Inmiddels is er ook een speurtocht door de Verzetsbuurt gemaakt in diezelfde app.

Nieuws

menu