U!TdagendD Hoogeveen goed bezocht, 'Het was gezellig druk, niet dat we over de koppen konden lopen, maar dat mocht natuurlijk ook niet'

Het culturele seizoen 2021/2022 is geopend! Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben 4,5 duizend bezoekers optredens en activiteiten bezocht in de Tamboer, Scala, Bibliotheek en Beeldentuin. Het programma was minder uitgebreid dan voorgaande jaren, maar er viel nog volop te beleven.

Het nieuwe culturele seizoen is zaterdag gestart met het evenement UiTdagenD.

Het nieuwe culturele seizoen is zaterdag gestart met het evenement UiTdagenD. Foto: Gerrit Boer

Vanaf de Hoofdstraat tot aan de ingang, zo lang is de rij zaterdagmiddag om 13.00 uur voor De Tamboer. Testbewijzen zijn niet nodig. „Neemt u plaats op de stoelen met een hoesje,” zegt medewerker Jacques in de Passagezaal. Zestig mensen kunnen zo de voorstelling So Long Cohen volgen. Ernest Beuving brengt daarin met drie muzikanten een ode aan de in 2016 overleden folkzanger Leonard Cohen. „Mooi dat we weer kunnen optreden, het voelt als de allereerste keer,” zegt Beuvink. Be en Ria Ester uit Beilen zeggen: „Het was boven verwachting goed. Beuvink heeft hetzelfde timbre als Cohen.”

Nieuws

menu