Tweetal sportschool 9JAGym naar WK kickboksen. Sven Profijt en Jayden Vereycken hebben een missie: winnen op het WK

Voor Sven Profijt (14) en Jayden Vereycken (15) breekt een spannende tijd aan. Begin december nemen ze deel aan het wereldkampioenschap kickboksen in Thailand. Nog los van de vele voorbereidingen voor die trip, wordt ook het aantal trainingen behoorlijk uitgebreid. Niet alleen bij hun sportschool 9JAGym in Hoogeveen, maar ook bij de nationale selectie.

Jayden Vereycken (links) en Sven Profijt maken zich op voor het wereldkampioenschap kickboksen in Thailand.

Jayden Vereycken (links) en Sven Profijt maken zich op voor het wereldkampioenschap kickboksen in Thailand. Foto: Gerrit Boer

Beide jonge kickboksers hebben een missie. Nadat ze eerder dit jaar op het Europees kampioenschap de titel in hun klasse behaalden, willen ze dit huzarenstukje graag herhalen. Wat betreft de trainingen laten ze niets aan het toeval over. Onder leiding van Edward Vereycken, de vader van Jayden en het grote voorbeeld voor de twee, wordt er wekelijks minimaal drie keer getraind. Daarnaast komt de nationale selectie om de week bij elkaar voor een training.

„Of ik in Thailand de titel kan pakken hangt van veel dingen af, maar ik heb zeker een kans. Mijn kracht is dat ik allround ben”, zegt Jayden. „De meeste partijen win ik op punten. Sven won bij het EK de finale met een knock-out en dat was een prima prestatie, vind ik. Ik ben nog jong, maar ik doe toch al een jaar of tien aan kickboksen, waarvan de laatste vier, vijf jaar heel serieus. De wedstrijden vind ik erg leuk om te doen - vooral als je wint, haha. Mijn droom is op de Olympische Spelen uit te komen. Misschien over drie jaar in Parijs al.”

Glory Event

Profijt droomt ook van een goede prestatie op het WK. Zijn ideale plaatje is op een groot internationaal Glory Event te staan, waar de sterkste kickboksers van de wereld staan. „Dat is wel een doel van mij, maar als ik geselecteerd word voor de Olympische Spelen dan ga ik daar natuurlijk ook graag naartoe. Maar eerst naar het wereldkampioenschap.”

Hij doet al vanaf zijn achtste aan kickboksen. „Eerst in Slagharen, maar toen ik daar niet verder kwam ben ik naar Hoogeveen gegaan. Vooral mijn techniek is erg vooruit gegaan. Jayden en ik trainen veel samen. Aan het eind van de training sparren we ook altijd even. Op het EK in Hongarije in juni ging het heel goed. Wie weet, lukt het straks in Thailand ook.”