Twaalf uur lang de VAM-berg op en af. Runforestrun in Wijster met rondes van drie kilometer

Twaalf uur lang de berg op.

Twaalf uur lang de berg op. Foto adam&events

De runforestrun VAM|12 wordt zaterdag 13 mei verlopen op de VAM-berg in Wijster. De deelnemers lopen minimaal 4 en maximaal twaalf uur lang rondes van 3 kilometer met honderd hoogtemeters. Diegene met de meeste rondes is de winnaar.

Evenementenbureau adam&events uit Gasselternijveen houdt maandelijks een evenement in de natuur van noordoost Nederland. Deze run is nieuw. Dit keer geen route van tien of honderd kilometer maar een uitdagende ronde van ruim drie kilometer over de onverharde routes van de VAM Berg. „Qua omgeving had ik niet gedacht ooit op een vuilnisbelt een evenement te organiseren maar qua uitdaging wel want ik hou wel van het organiseren van pittige fysieke uitdagingen”, aldus Winfried Bats van adam&events.

De deelnemers kunnen zich aanmelden voor de VAM|6 of VAM|12 wat staat voor maximaal zes of twaalf uur rondes lopen. Na minimaal 4 uur en tenminste zes rondes worden lopers in het klassement opgenomen en ontvang ze een unieke glas-in-lood medaille.

Zowel hardlopers als wandelaars kunnen zich aanmelden. Er is voldoende ruimte elkaar op het parcours te passeren. Sommigen zien het evenement als een persoonlijke fysieke uitdaging en anderen als training voor een langere trailrun in de bergen of wandelvakantie in de aankomende zomer. Deelnemers kunnen zich inschrijven tot en met zondag 7 mei. Kijk voor meer informatie op r unforestrun.nl/vam12