Tuin Woonzorgcentrum Beatrix in Hollandscheveld wordt gerenoveerd. Bewoners maken zelf ontwerp

De start van de tuinrenovatie bij het Woonzorgcentrum in Hollandscheveld is in volle gang. Foto: Aangeleverde foto

Afgelopen week startte de langverwachte tuinrenovatie van de gezamenlijke tuin van Woonzorgcentrum Beatrix in Hollandscheveld. Mede door een riante sponsoring van G&M infra uit Nieuwlande is de tuin voorzien van nieuwe bestrating. Bijzonder is dat bewoners van het woonzorgcentrum zelf het ontwerp voor de nieuwe tuin hebben gemaakt.

De bewoners zijn in het voorjaar gestart met het bedenken en uitwerken van het ontwerp. Belangrijk was dat iedereen van de tuin gebruik kan maken bij mooi weer. Het oude terras was aan de krappe kant en verouderd. Het terras is vergroot van 29 naar 80 vierkante meter, waardoor meer bewoners de ruimte hebben om veilig van het weer en de tuin te genieten.

De komende periode zullen vrijwilligers en mantelzorgers verder gaan met de renovatie. Er komen onder andere verhoogde bloembakken en er wordt een groen hekwerk geplaatst in de stijl van het platteland. In het voorjaar zullen de bewoners zelf de tuin verder aanplanten. Samen is er een plan gemaakt voor de beplanting.

De verwachting is dat in het voorjaar de bewoners samen met vrijwilligers de inkopen in het tuincentrum kunnen doen zodat er weer volop van de tuin genoten kan worden.

Nieuws

Meest gelezen