Try-out Oudejaarsconference Guido Weijers in Theater De Tamboer: 'Hoogeveen gaat lachend het jaar uit'

Guido Weijers komt zijn voorstelling uitproberen in Hoogeveen. Foto Loens Media

Voor het eerst in de geschiedenis is er iemand die meer dan tien keer De Oudejaarsconference op de nationale tv doet. Cabaretier Guido Weijers breekt daarmee een record. Op donderdag 15 december komt hij naar Theater De Tamboer in Hoogeveen om zijn nieuwe grappen en scherpe humor alvast uit te proberen.

„Op televisie ziet iedereen een show die ‘af’ is. Wat veel mensen niet weten is dat die show in theaters maandenlang wordt uitgeprobeerd en bijgeschaafd tijdens een try-out tour. Elke dag probeer ik nieuwe grappen en verhalen uit. Theater is live, dat is veel spannender. Kwetsbaarder kun je een artiest niet zien. Gek genoeg vind ikzelf, en ook het publiek, juist deze rauwe, spontane avonden vaak het leukst.”

Een goede conference

„Hoogeveen is fantastisch. Door de jaren heen heb ik er mooie herinneringen opgebouwd. Hoog tijd en veel zin om er nieuwe herinneringen te maken!” Maar wat maakt een goede conference? „Een goede Oudejaarsconference werpt een kritische blik op gebeurtenissen in de samenleving, maar brengt ook veel goede vibes. Ik ben niet van het klagen, maar juist van veel lachen en opgeladen vol energie weer naar huis gaan. Ik ben wel regelmatig fel en zonder filter, maar m’n intentie is altijd positief. In deze donkere tijden mag humor niet ontbreken! Deze hofnar komt naar Hoogeveen! Ik kijk uit naar 15 december”, vertelt Weijers.


Kaarten zijn te reserveren via: www.guidoweijers.nl/speellijst

Nieuws

menu