Ondanks regen veel belangstelling langs A28 voor vrachtwagens van TruckStar-festival

Tientallen mensen zwaaien truckers uit vanaf De Koppeling op de A28. Foto: Andre Weima Fotografie

Het TruckStar Festival in Assen zit er weer op. Traditioneel werden de vele vrachtwagens weer uitgezwaaid langs de A28, ook bij Hoogeveen stonden weer heel veel mensen.

Eindeloze en eindeloze rijen trucks. Het was een gezicht dat al lang niet meer te zien was. En dus genoten truckers en liefhebbers dit weekend volop van het veertigste TruckStar festival.

De jubileumeditie van het tweedaagse Truckstar Festival op het TT Circuit was er één met twee gezichten. Zaterdag was het heerlijk weer, zondag regende het vrijwel de gehele middag. Het kon de pret niet drukken, want na twee jaar van afgelastingen genoten duizenden mensen van de ruim 2.300 opgestelde trucks.

Het publiek vergaapte zich niet alleen aan de trucks, maar kon ook langs het special kinderdorp, de kermis en braderie. Bij de kraampjes met truck-accessoires was het een drukte van belang en ook de miniatuurvrachtwagens, die al snel 150 euro of meer kosten, vonden gretig aftrek. Met name de jongere truckliefhebbers vergaapten zich maar wat graag aan al dat moois.

Verkiezing ‘mooiste truck van Nederland’

Hoogtepunt van het weekend vormde ook dit keer de verkiezing van mooiste truck van Nederland. Uit 24 genomineerden in 8 categorieën werd zondagmiddag de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Het werd niet Daan Baarslag uit Hoogeveen maar Robert van Herk. Zijn blauw-witte Scania, een ware road train , viel zeer in de smaak bij de jury vanwege het mooie spuitwerk en de ‘mooie, barokke’ indruk die de combinatie maakt.

Nieuws

menu