Trim door Gym viert 50-jarig bestaan

De selectiegroep van 2019.

Trim Door Gym, de gymnastiekvereniging van Alteveer/Kerkenveld, werd in 1971 opgericht en bestaat dus nu vijftig jaar en wel op 4 mei. TDG is een echte dorpsvereniging waar iedereen elkaar kent.

In het begin werden de gymlessen gegeven in het dorpshuis de Alke, maar later verhuisden de lessen naar de Jan Haarstraat waar een sportzaal werd gebouwd.

TDG is met rond de honderd leden veel kleiner dan het Hoogeveense Olympia of Eugenia uit Hollandscheveld, maar daarmee niet minder bloeiend. Aan het woord oud-voorzitter Marjolein Vos: „Ik turnde eerst bij Olympia, maar een vriendin van mij gaf les bij TDG en zij vroeg of ik met haar mee ging en door de sfeer en gezelligheid ben ik gebleven. Al snel ging ik helpen bij de jeugdgroep en haalde ik mijn trainerslicentie. Ik was jong en had de tijd, dus toen ze me vroegen of ik voorzitter wilde worden heb ik me daar helemaal voor ingezet. Ondertussen zijn we met de selectiegroep van een startersniveau doorgegroeid naar een regionale middenklasse en dat is met zo weinig leden best een prestatie.”

Van Ouder&kind gym tot Bootcamp

Naast de selectiegroep van ongeveer tien leden, zijn er recreatieve gymlessen, een GymFit uur voor oudere sporters, een bootcampgroep voor de ‘die-hards’, een springgroep voor de oudere jeugd en kunnen de jongste kinderen hun Nijntje beweegdiploma halen tijdens de ouder- en kind gym.

„De selectiegroep gaat eens per maand naar de turnhal”, vertelt Marjolein. „Daar zijn meer mogelijkheden qua trainingen op de toestellen. Het is natuurlijk beter als je daar elke week kunt trainen, maar dat is best kostbaar. We hebben nu zelf naast een tumblingbaan ook een Airtrack. Dat is een wat stabielere baan die we ook makkelijk mee naar buiten kunnen nemen. Dat komt nu helemaal goed uit, nu de hal nog steeds voor trainen gesloten is. Deze nieuwe baan hebben we met de leden en onze sponsoren bij elkaar gespaard, want je praat dan toch over zo’n 3500 euro. We proberen de contributie zo laag mogelijk te houden, dus heeft het alles bij elkaar bijna drie jaar geduurd voordat we de Airtrack konden kopen, maar dan heb je ook wat.”

Jubileumactiviteiten

„Voor het jubileumjaar heb we als jubileumcommissie een rijtje activiteiten op het programma”, vervolgt Marjolein. „Helaas is alles afhankelijk van wat er wel en niet mag, maar samen met Elianne van Boven en Margreet Otten hoop ik dat alles gewoon door kan gaan. We hebben al een ‘Tasjes Actie’ gedaan, waarbij alle leden een tasje hebben ontvangen met onder andere een woordzoeker en of kleurplaat, fruit, een zakje chips en een pakje drinken, gesponsord door Van der Vinne Zachtfruit en Plus van Tongeren. Met de peuters willen we naar de speeltuin in Hollandscheveld, voor de Fitgroep en Bootcampgroep zetten we een wandeltocht uit. We hopen ook aan het eind van het seizoen weer een kamp in en rondom de sporthal te kunnen houden voor de leden vanaf groep 5. Slapen in de sporthal is elke keer weer een feestje. Om het feestje die dagen compleet te maken mogen de leden van groep 1 tot en met 4 op de vrijdagavond ook komen om mee te doen met allerlei leuke activiteiten.”

Sport & Spelfeest

Naast deze groepsactiviteiten wil de commissie ook een Sport& Spelfeest opzetten voor alle kinderen van de dorpen Alteveer en Kerkenveld. „Of dat door kan gaan is ook weer afhankelijk van hoe het met de beperkingen gaat, maar het lijkt ons wel superleuk om te doen.”

In november is het plan het jubileumjaar af te sluiten met een grote uitvoering. Daarbij wordt er door alle groepen een dans en toestelnummer ingestudeerd, zodat iedereen twee keer aan de beurt komt.

„Het moet in ieder geval een avondvullend programma worden, waarbij de gezelligheid en plezier natuurlijk niet vergeten mag worden. Het is afwachten, maar we gaan er vanuit dat we elkaar in de loop van het jaar weer normaal kunnen ontmoeten”, aldus een enthousiaste Marjolein