Trekker-accu en gereedschap gestolen uit container bij Belevingsbos in Noordscheschut

Het belevingsbos is de dupe geworden van diefstal. Een jerrycan, handschoenen en aan trekker-accu zijn buit gemaakt. Foto: Schutse Bengel

De vrijwilligers van het Belevingsbos in Noordscheschut hadden vrijdagmorgen de schrik van hun leven toen ze de opengebroken container en losgeknipte kabels van de trekker-accu zagen hangen. Dieven hebben in de nacht van woensdag op donderdag verschillende stukken gereedschap en de accu van de trekker buit gemaakt.

De container staat in het bos, verstopt achter wat bomen. „Onze vrijwilligers kwamen er vrijdagmorgen pas achter dat er stukken gereedschap misten en dat de accu van de trekker was verdwenen. Ze waren er erg van ontdaan omdat we de trekker erg veel gebruiken”, vertelt Paula Benjamins coördinator van de werkgroep van vrijwilligers.

Zaag- en maaiseizoen

De vrijwilligers zijn juist in deze tijd veel in het bos bezig om omgewaaide bomen te ruimen en vol gegroeide wandelpaden weer bereikbaar te maken. Benjamins: „Onze vrijwilligers gebruiken de trekker erg veel en nu dat de accu eruit is gehaald kon dit niet meer. Vitaal Platteland heeft ons een tweedehands trekkertje voor een klein prijsje aangeboden. We hebben voor dit trekkertje uit eigen zak moeten betalen want onze werkgroep bestaat op giften en subsidie.”

Via Facebook werd een oproepje geplaatst voor informatie. Hierop reageerde Drents Motorenrevisie met de vraag of zij de kosten konden dekken. „Omdat wij zelf de nieuwe accu al hadden aangeschaft hoefde dit niet meer. Toch heeft Drents Motorenrevisie aangeboden om eventuele aansluiting te betalen en uit te voeren. Een ontzettend mooi gebaar”, vertelt Benjamins. De werkgroep hoopt dat via Facebook nog wat meer tips binnenkomen over de diefstal en eventuele dader(s).

Beveiliging

De werkgroep is niet de eigenaar van het stuk grond. De gemeente heeft dit stuk grond in bruikleen gedaan aan de vrijwilligers. Hierom staan er geen camera’s in het bos. Als er problemen zijn moet de gemeente aangifte doen van diefstal, dit kunnen de vrijwilligers zelf niet doen.

Nieuws

menu