Treant heropent operatiekamers in ziekenhuizen Hoogeveen en Stadskanaal door verminderd aantal coronapatiënten

Ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen. Foto: Treant Zorggroep

De operatiekamers in de ziekenhuizen van Hoogeveen en Stadskanaal gaan weer open, zo meldt Zorggroep Treant. Het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis belandt daalt en dat zorgt ervoor dat er meer planbare zorg kan worden verleend.

De operatiecapaciteit van de drie ziekenhuislocaties van Treant wordt verder uitgebreid. Zo zijn de vier operatiekamers van Bethesda in Hoogeveen sinds vorige week weer volledig in gebruik. Ziekenhuis Refaja in Stadskanaal opent vanaf komende week weer twee dagen twee OK’s. Treant hoopt dit aantal, afhankelijk van de ontwikkelingen, verder uit te kunnen breiden. Op het operatiekamercomplex van ziekenhuislocatie Scheper in Emmen blijft gewerkt worden volgens reguliere bezetting.

Treant wacht de gevolgen van de omikronvariant af, maar is blij dat er weer meer patiënten geholpen kunnen worden. ‘We zien bijvoorbeeld patiënten met klachten waarvan ze in hun dagelijks leven veel pijn of ongemak ondervinden en beperkt worden. Denk hierbij aan mensen die wachten op een ingreep aan hun knie of heup en diverse dagbehandelingen’, laat Frank Kroezen, voorzitter van het Medisch Specialisten Collectief Treant, weten.

Risico’s

‘Het gaat ook om patiënten bij wie de wachttijd leidt tot complicaties, waardoor de risico’s op een slechtere of zelfs echt slechte uitkomst veel groter zijn’, legt Kroezen uit. ‘Voorbeelden hiervan zijn mensen met problemen met galstenen of breuken die beklemd raken. Het liefst willen we weer terug naar het oude normaal waarbij mensen met klachten binnen reële termijn geholpen worden. Het doet ons voor nu goed weer meer en sneller iets voor onze patiënten te kunnen betekenen.’

Nieuws

menu