Treant doet met oplopend aantal besmettingen van personeel beroep op familie bewoners woonzorgcentra: 'We kijken samen en in goed overleg naar wat mogelijk is'

In de regio Hoogeveen is de locatie Tonckenshuys in Zuidwolde opnieuw geconfronteerd met besmettingen van het coronavirus.

In de regio Hoogeveen is de locatie Tonckenshuys in Zuidwolde opnieuw geconfronteerd met besmettingen van het coronavirus. Foto: Willem Braam

De druk op de verpleeghuiszorg neemt door het oplopend aantal coronabesmettingen weer fors toe. Ook in Hoogeveen en omgeving. Om die reden heeft Treant Zorggroep contact gezocht met familieleden van bewoners en naasten om waar nodig bij te springen in de woonzorgcentra. Een stap die hier en daar tot verontruste reacties leidt.

„In deze uitzonderlijke situatie hopen we inderdaad ook tijdelijk een beroep te kunnen doen op familieleden en naasten van bewoners om hun steentje bij te dragen waar dat lukt. Om de zorg te ontlasten”, beaamt woordvoerder Erwin Kikkers namens Treant. Dit betreft volgens hem maatwerk. ,,We kijken samen en in goed overleg naar wat mogelijk is.”

In de regio Hoogeveen is de locatie Tonckenshuys in Zuidwolde opnieuw geconfronteerd met besmettingen van het coronavirus. Kikkers: „Het aantal coronabesmettingen loopt de laatste tijd op, zowel in onze regio als in de rest van Nederland. Onze locaties maken deel uit van de maatschappij, waardoor ook wij helaas geconfronteerd worden met besmettingen bij bewoners en medewerkers.”

Grote druk op de roosters

Dit levert grote druk op de roosters op. „Hetzelfde werk moet met minder collega’s worden uitgevoerd. Dit kan betekenen dat onze bewoners en cliënten tijdelijk andere gezichten zien of de zorg op een ander moment krijgen dan zij gewend waren. Bewoners, cliënten en familieleden zijn de afgelopen week hierover geïnformeerd.”

De huidige ontwikkelingen bij Treant leiden tot grote zorgen over de verpleeghuiszorg bij onder meer SGP Hoogeveen. Fractievoorzitter Brand van Rijn heeft namens de partij al kenbaar gemaakt hier vragen over te stellen aan het college.