Tonnis Santing is blij met zijn benoeming tot lid van verdienste van Elko. 'Het taalgebruik bij korfbal is anders dan bij voetbal'

De 65-jarige Tonnis Santing uit Elim werd onlangs verrast met zijn benoeming tot lid van verdienste van ‘zijn’ korfbalclub Elko. De clubman in hart en nieren toont een lijstje, waarvan hij het bestaan niet kende, met talloze functies, die hij tijdens zijn 48-jarig lidmaatschap heeft vervuld voor zijn geliefde korfbalclub. Zijn onderscheiding deed veel met hem. „Ik ben erg verrast, ik had er nooit op gerekend, maar ik ben er erg blij mee”, zegt Santing.

Tonnis Santing kreeg als lid van verdienste van Elko een oorkonde en een speldje. Op de achtergrond de Titanic, die hij van legostenen maakte.

Tonnis Santing kreeg als lid van verdienste van Elko een oorkonde en een speldje. Op de achtergrond de Titanic, die hij van legostenen maakte. Foto: André Weima

Zijn benoeming tot lid van verdienste van het 60-jarige Elko werd goed stil gehouden, waardoor Tonnis Santing compleet verrast werd met een oorkonde en een speldje. „Zo ineens stonden er op een zondagmorgen tien mensen van Elko voor de deur”, kijkt hij terug. „Mijn kinderen waren er ook. Ik had dit nooit verwacht, het deed veel met me. Als ik het niet gekregen had, had ik het ook niet gemist, maar ze hebben er mij veel plezier mee gedaan. Het was een geweldige, aangename verrassing.”

Nieuws

menu