Toneelvereniging Plat op Pad zoekt jonge kerels en toneelbouwers voor komende optredens

Op de foto van links naar rechts: achteraan staan Linda Vos en Jan Metselaar, in het midden Femmie Schonewille, Hilde Koops en Hans Botter, vooraan Mannie de Groot en Geranne Finke. Op de foto ontbreken: Arno Blaak, Ronnie Koops, Jaap de Jonge en Trudie Geuzinge. Foto Andre Weima

Toneelvereniging Plat op Pad uit Nieuw Moscou zoekt voor de voorstellingen van januari en februari nog jonge kerels en toneelbouwers. De vereniging treed in totaal acht keer op en zal het verhaal vertellen over een dorpje waar vroeger twintig boeren woonden die allemaal werden opgekocht door de overheid.

Het stuk ‘As de natuur zien gaank giet’ is geschreven door Herman van der A. „Het verhaal gaat over een klein dorpje waar twintig boeren wonen. Deze zijn, op drie na, allemaal uitgekocht door de overheid zodat de overheid de grond terug kan geven aan de natuur. De overgebleven drie boeren zijn daarover nogal verbitterd en fel tegen de overheid en de natuur”, vertelt Jan Metselaar, lid van de toneelvereniging en één van de drie boeren. „In het verhaal komen er, in het vrijgezelle dorp, meerdere vrouwen opdagen. Twee beginnen er een hotel en één wordt huishoudelijke hulp. De andere twee willen van alles met de natuur doen. Eén van de boeren wordt uiteindelijk verliefd op één van de dames maar is zelf juist tegen de natuur. Dit zorgt voor wat hilarische momenten.”

Nu zoekt de toneelvereniging nog nieuwe spelers en vrijwilligers, maar vooral wat nieuwe, jonge energie. „Onze toneelvereniging speelt al jaren zonder een regisseur. Daarom regelen we zelf alles zoals de kleding maar ook wie er mee spelen. Nu zoeken we eigenlijk nog wat jonge kerels die mee willen doen in de komende voorstellingen”, vertelt Metselaar. Naast jonge kerels zoekt de vereniging ook nog vrijwillige toneelbouwers. „Onze toneelbouwers komen op een leeftijd dat het niet altijd meer haalbaar is en eigenlijk zitten we al langer hierom verlegen. Dus als iemand dit wil doen zou dat fantastisch zijn, het kan ook iemand van een middelbare school zijn die uren moet maken.”

De optredens worden gegeven in het buurthuis van Nieuw Moscou en vinden plaats op 13, 14, 27 en 28 januari en op 3, 4, 10 en 11 februari. Inmiddels zijn de voorstellingen op 4 en 11 februari al uitverkocht. Kaarten zijn te koop bij Seine de Ruiter 0528362189 of 0628947825 of bij kapsalon Gerlinda 0528853826.

Nieuws

menu