Toegankelijk onderwijs voor iedereen. Emiel (28) uit Hoogeveen richt een stichting op voor gelijke kansen

Wiskundedocent Berry van TOVI. Foto: Eigen foto

Emiel (28) uit Hoogeveen heeft samen met Gerben (24) uit Vroomshoop en Kyara (24) uit Amsterdam een stichting opgericht om begeleiding toegankelijker te maken voor ieder kind. De stichting Toegankelijk Onderwijs Voor Iedereen (TOVI) bestaat uit Leranaanhuis, Thuisbasisonderwijs en De Bijlesbij.

„Wij zien dat de begeleiding van commerciële organisaties nog niet financieel bereikbaar is voor iedereen. Hierdoor wordt de kloof tussen arm en rijk nog groter, waardoor kinderen tussen wal en schip raken”, vertelt Emiel. Met Stichting TOVI willen de drie een verandering gaan brengen in de toegankelijkheid van extra begeleiding in het onderwijs. Om dit haalbaar te maken zijn ze gestart met een donatieactie. Het doel van deze donatieacties is om gratis bijlessen en huiswerkbegeleiding te verzorgen aan leerlingen uit minimagezinnen.

Roos (22) uit Bavel geeft namens TOVI sinds september 2021 bijles aan leerlingen uit minimagezinnen. Dit doet Roos met heel veel plezier. „Ik vind dat deze baan goed aansluit bij de Pabo-opleiding. Je doet ervaring op als potentiële leerkracht, je krijgt er een leuke vergoeding voor en je helpt leerlingen die anders geen bijles kunnen ontvangen vanwege financiële redenen”, vertelt Roos.

Nieuws

menu