Tjarko Muis is de nieuwe trainer van Dames 1: ‘Olhaco is geen gespreid bedje’

Tjarko Muis uit Zwolle is komend seizoen de nieuwe trainer van het eerste damesteam van Olhaco. De eigenaar van een sportwinkel volgt de vertrokken Michael Schunselaar op. Hij staat voor een aanzienlijke uitdaging, want maar liefst zes speelsters hebben de nummer twee van de tweede divisie A verlaten. Het team telt momenteel slechts zeven speelsters.

Tjarko Muis is komend seizoen de nieuwe trainer van Dames 1 van Olhaco. (foto: Herman van der Wal)

Tjarko Muis is komend seizoen de nieuwe trainer van Dames 1 van Olhaco. (foto: Herman van der Wal) Foto: Herman van der Wal

De volleybaltrainer uit Zwolle zou komend seizoen aan de slag gaan bij Topdivisionist Set Up ’65 uit Ootmarsum. Hij werd in april gepresenteerd bij het eerste damesteam uit Twente, maar anderhalve maand later stapte Muis al op. „Ik ben een trainer met een bepaalde volleybalvisie, die omarmd werd door de club en het team. Dat zeiden de speelsters tenminste. Na enkele trainingen bleek echter het team mijn visie niet te willen volgen. Zij wilden mij wel als trainer houden, maar deelden mijn visie niet, terwijl ze eerst aangaven er open voor te staan. Ik vind vertrouwen en het nakomen van afspraken belangrijk. Aangezien het vertrouwen vanuit het team in mijn visie en daarmee in mij, er niet meer was, ondanks alle gemaakte afspraken, bestond er voor mij geen goede basis meer en ben ik vertrokken.” Voordat Muis de keuze voor Set Up maakte was hij al met Olhaco in contact. ,,Het gevoel was aan beide kanten heel goed, maar ik koos voor Set Up, omdat ik de kans kreeg in de Topdivisie te trainen. Toen het stuk liep bij Set Up heb ik Olhaco gebeld en ga ik met plezier aan de slag bij de dames van Olhaco.”

Uitdaging

Nieuws

menu