Tientallen dahliamozaïeken te bekijken in Elim

Dahlias zijn de enige bloemen die voor de mozaïeken mogen worden gebruikt.

Dahlias zijn de enige bloemen die voor de mozaïeken mogen worden gebruikt. Foto: Pixabay

Dit jaar geen rijdend corso door de straten van Elim, maar wel zullen tientallen mozaïeken gemaakt met dahlia’s de straten in het dorp opvrolijken.

„We hebben in het begin van het jaar de animo gepeild in het dorp om deze borden te maken. De belangstelling was groot. Vorig jaar hadden we voor het eerst mozaïeken doordat het corso niet kon doorgaan wegens corona, maar dat waren er tien of elf”, vertelt Joyce Gordon-Woltinge van de werkgroep corsoborden. Dus het plan ging door en dit jaar worden er maar liefst 35 dahlia kunstwerken gemaakt. „In verschillende maten. Een groot bord is ongeveer 1.25 bij 2.44 meter en er zijn ook kleinere borden. Die zijn de helft.”

Vanaf 11 september zijn de kunstwerken te bewonderen. „Ze komen her en der in het dorp te staan. De plattegrond waarop men de plekken kan vinden zijn af te halen bij de slagerij in het dorp en de supermarkt. Iedereen kan zo op zijn eigen tijd zijn eigen route uitstippelen.”

Het plukken van de dahlia’s start op woensdagavond. Ook donderdag kunnen de gekleurde bloemen worden opgehaald. „We hebben dit jaar negen verschillende kleuren dahlia’s.”