Tientalen actievoerders protesteren met trekkers in Hoogeveen tegen stikstofplannen van het kabinet

Boeren demonstreren bij de A28

Ongeveer 50 actievoerders protesteerden vrijdag langs de A28 bij Hoogeveen tegen de stikstofplannen van het kabinet. Ze hadden 16 trekkers meegenomen.

Aan het begin van de avond meldden de actievoerders dat ze het klaverblad bij Hoogeveen stil wilden leggen met trekkers en vrachtwagens. Het klaverblad verbindt de A28, de A37 en de N48. Dit ging niet door. Rond half 10 vertrokken de meeste actievoerders weer.

‘Vandaag zijn we extra genaaid’


,,We zijn niet boos, we zijn woedend”, zegt Willem Vossenbeld uit Steenwijksmoer. Hij is actief voor Farmers Defence Force Drenthe en zat eerder namens protesterende boeren aan de onderhandelingstafel.

,,Vandaag zijn we extra genaaid”, zegt Vossenbeld. „De regering heeft zelfs extra natuurgebieden in hun kaart getekend zoals De Witten in Dalerpeel. Nu wordt zeker 50 procent van alle Drentse boeren geraakt.”

Sfeer goed

De sfeer bij het protest was goed. Er waren kinderen aanwezig Eén agent en een ambtenaar van de gemeente Hoogeveen hielden de actie in de gaten. In Overijssel reed een groep boeren naar het huis van VVD-minister Van der Wal (Natuur en Stikstof).

Nieuws

menu