Tiendeveen gaat voor Buurtpreventie met een Whatsappgroep

Vlnr: Wijkagent Jan de Lange, bestuurslid Diny Sloothaak van Plaatselijk Belang en de initiatiefnemers Jacqueline en Gerard Secreve. Eigen foto

Tiendeveen heeft een Whatsapp Buurtpreventiegroep. Het is voor het eerst dat in één keer voor een heel dorp en omgeving een dergelijke groep is opgezet. Het aantal van deze groepen in de gemeente Hoogeveen komt daarmee op 87. Initiatiefnemers van de Tiendeveense buurtpreventiegroep zijn Jacqueline en Gerard Secreve.

In een buurtpreventiegroep zitten bewoners die elkaar via Whatsapp snel op de hoogte kunnen brengen van alarmerende situaties zoals een inbraak, vernielingen of een verdacht persoon in de buurt.

Groepen krijgen ondersteuning

Sinds vorig jaar werken alle buurtpreventiegroepen samen in WhatsApp Buurtpreventie Hoogeveen en omstreken (WABP Hoogeveen eo). Daarbij zijn ook de politie, de Smederijen van Hoogeveen en de gemeente betrokken. Informatie wordt onderling gedeeld, politieberichten worden wijkgericht of met alle buurtpreventiegroepen gedeeld. Er is hulp om groepen goed te laten communiceren en om nieuwe groepen op te zetten. WABP Hoogeveen eo hanteert samen met alle buurtpreventiegroepen een gedragscode en methode voor het melden van verdachte en heterdaad situaties.

Daling criminaliteit en vandalisme

WhatsApp Buurtpreventie kent een groeiend aantal straten en wijken waar bewoners samen willen staan voor de bestrijding van criminaliteit en vandalisme. Deze buurten zijn herkenbaar aan speciale borden. Alleen al de aanwezigheid van deze borden zorgt voor een daling van criminaliteit en vandalisme, volgens verschillende onderzoeken tot wel veertig procent.

Wie meer informatie wil over WhatsApp Buurtpreventie kan mailen naar wabp.hoogeveen.eo@gmail.com.

Nieuws

menu