Tieme en Lammy Bork-Kolk uit Hoogeveen vieren diamanten huwelijksdag

Echtpaar Bork-Kolk, uit Hoogeveen, is zestig jaar getrouwd.

Echtpaar Bork-Kolk, uit Hoogeveen, is zestig jaar getrouwd. Foto André Weima

Tieme en Lammy Bork-Kolk waren woensdag 60 jaar getrouwd. Ze stapten in 1963 samen in het huwelijksbootje. Samen wonen ze in de Kennemerburgh in Hoogeveen, waar het bruidspaar bezoek kreeg van burgemeester Karel Loohuis.

Tieme komt van oorsprong uit Zuidwolde en Lammy uit Alteveer. Waar Tieme uit een gezin komt van zeven kinderen, heeft Lammy drie broers en zussen. Niet iedereen is helaas meer in leven. Ze hebben elkaar ontmoet op het oranje feest in Kerkenveld.

Tieme werkte bij Bakker Drost in Zuidwolde en heeft tot aan zijn pensioen (55 jaar) bij Philips Hoogeveen gewerkt als leidinggevende. In die tijd kon men nog met vervroegd pensioen. Tieme was na zijn pensioen ‘drukker’ dan toen hij nog in vaste dienst werkte. Zo zat hij in de gemeenteraad voor het CDA en is hij jarenlang voorzitter geweest van het CNV. Tot aan zijn tachtigste levensjaar heeft hij een moestuin gehad, wat tot op het laatst een sociale aangelegenheid was.

Auto vol en op reis!

Lammy heeft in de huishouding gewerkt en in haar jaren voor haar pensioen bij Jan de Boer in Hoogeveen. Samen kregen ze twee kinderen: Harry en Aleida. Als gezin genoten zij van vakanties, voornamelijk in eigen land. De auto zat volgepakt met visspullen en dan ging het gezin richting Andijk.

Tot voor kort reed Tieme nog in de auto en gingen ze met z’n twee de hort op om ergens wat te eten of te drinken. De gezondheid laat dit helaas niet meer toe. Samen hopen ze nog een hele tijd in de Kennemerburgh te blijven wonen.