Theater De Tamboer en Het Podium in Hoogeveen mogen weer open. Kaartverkoop voor theaterseizoen start eind augustus

Directeur Pieter-Bas Rebers op het dak van De Tamboer.

Directeur Pieter-Bas Rebers op het dak van De Tamboer. Foto: Ostenta Media

In Hoogeveen schreeuwen de medewerkers van De Tamboer en Het Podium het vrijdagavond van het 26 meter hoge dak van het theater. Ze mogen weer open.

Dat wordt gevierd met de start van de kaartverkoop van een nieuwe voorstelling. Kaarten voor de openlucht comedytour Buiten spelen (zonder jas) van Guido Weijers, Ruud Smulders en Andries Tunru start om 20.00 uur.

Tuinconcerten

In juli organiseren De Tamboer en Het Podium samen een maand lang tuinconcerten, onder andere van Def Americans, Van Dik Hout, Frank Boeijen en Massada. Ook staan er twee kindervoorstellingen op het programma: Dikkie Dik en de taart op 27 juni en Wie heeft de vijver leeggehaald? op 11 juli.

Verder kondigt De Tamboer aan dat de kaartverkoop van het theaterprogramma start op vrijdag 27 augustus. Op zaterdag 28 augustus vindt de start van het culturele seizoen plaats met U!TdagenD

Directeur Pieter-Bas Rebers van De Tamboer en Het Podium is ontzettend blij dat alles weer losbarst vertelt hij in een persbericht. ,,We staan te trappelen om publiek te verwelkomen. Het afgelopen jaar waren onze gebouwen zo vaak stil en leeg. Ik kijk gewoon weer uit naar het geluid van applaus en gelach. Mensen lekker zien genieten en ontspannen. We hebben vorig jaar met een reeks tuinconcerten en voorstellingen in onze coronaproof Tamboer-lounge al bewezen dat theaterbezoek volledig veilig en verantwoord is. We kunnen ons publiek veilig het theater door leiden, waarbij de 1,5 meter afstand gewaarborgd wordt.”

Maximum aantal bezoekers

Volgens Rebers is De Tamboer nog wel een aan maximum aantal bezoekers gebonden, maar hij hoopt dat dat snel versoepeld wordt. ,,Dan kunnen we na de zomer ook weer meer reguliere theatervoorstellingen en concerten aanbieden. Daar snakken zowel de artiesten en gezelschappen als het publiek naar.”