Tegenstanders van coronapas in horeca laten van zich horen: 'Dit is discriminatie'

Het besluit van het demissionair kabinet om vanaf zaterdag 25 september op veel meer plekken te gaan werken met een coronapas, is bij veel horecaondernemers slecht gevallen. Opvallend is dat velen zich klip en klaar uitspreken op social media. Dat doen ook Hendrik-Jan Lip en Henriëtte Waaijenberg van restaurant Narline in Zuidwolde. ,,Dit is discriminatie”, laten zij weten.

Henriëtte Waaijenberg en Hendrik-Jan Lip net voor de opening van hun restaurant Narline in december 2019.

Henriëtte Waaijenberg en Hendrik-Jan Lip net voor de opening van hun restaurant Narline in december 2019. Foto: André Weima

En dus schrijven zij dinsdagavond op Facebook: ‘NEE. Dit gaan we niet doen!’ Het horecastel verbaast zich over het feit dat maatregelen worden afgeschaft, maar de horeca er juist weer één bij krijgt. ,,Wij ‘moeten’ gaan handhaven vanaf zaterdag 25 september én de gemeente krijgt meer geld om de handhaving daarop te controleren. Totaal omgekeerde wereld. Dit kan toch niet. Iedereen weet inmiddels hoe we met corona om moeten gaan. We leven in een vrij land, waarin iedereen gelukkig vrij is om zich te laten vaccineren of niet. Als je klachten hebt, blijf je thuis, dat hoeven we toch niet meer hardop te zeggen.” Zij vragen zich af waarom zij dat moeten gaan controleren. ,,Alleen om mensen alsnog te dwingen om zich te laten vaccineren? Moeten we dan een gast weigeren die geen ‘groen’ scherm kan laten zien? Zie je het al voor je, dat er een groepje van 6 komt waarvan 1 persoon niet is gevaccineerd. Moeten wij die dan wegsturen? Dit gaat echt te ver.”

Nieuws

menu