Techniek Tastbaar laat jongeren de 7 werelden van techniek beleven

Hoe laat je kinderen proeven van technische beroepen? Juist: door hen te laten doen. Foto: Alfa-college

Leerlingen komen van jongs af aan veel te weinig in aanraking met techniek en daarmee verliest de maatschappij te vaak de kans dat ze geïnteresseerd raken om een opleiding in de techniek te gaan volgen. Dat stelt de organisatie van het evenement Techniek Tastbaar. Ongewenst, want het aantal vacatures in de techniek blijft onverminderd groeien.

Van de autogarage om de hoek tot een boorplatform in de Waddenzee, een biologisch zuivelbedrijf of een beademingsapparaat in het ziekenhuis, techniek is overal en overal zijn technici nodig. Wie kiest voor een loopbaan in de techniek heeft grote kans om een baan op eigen niveau en binnen het eigen vakgebied te vinden en kan rekenen op een mooi startsalaris en ontwikkelmogelijkheden.

Maar hoe kun je nu jongeren interesseren voor techniek? Sterk Techniek Onderwijs Hoogeveen houdt vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur bij het Alfa-college voor de tweede keer Techniek Tastbaar. Dit doe- en beleef-event in de techniek laat aan leerlingen, ouders en docenten zien wat er in de regio aan techniek is te vinden. Omdat alle bedrijven een activiteit voor de leerlingen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar hebben bedacht, kunnen zij zo ervaren en ontdekken wat er allemaal mogelijk is en of techniek wellicht bij hen past.

Uiteraard zijn ouders/verzorgers ook van harte welkom. Vanzelfsprekend is de toegang helemaal gratis.

De breedte van Techniek

Wat is nu eigenlijk techniek en hoe leg je dat aan leerlingen en hun ouders uit. Daartoe is het concept ‘de 7 werelden van Techniek’ bedacht. De zeven werelden zijn: Mens & Gezondheid; Energie, Water & Veiligheid; Voeding & Natuur; Wonen, Werken & Verkeer; Ontwerp, Productie & Wereldhandel; Digitaal, Media & Entertainment; Hi-tech & Science. Dit concept geeft al aan dat de diversiteit in techniek heel groot is. Om nog maar niet te spreken van de vele kruisverbanden tussen deze werelden. De circa dertig deelnemende regionale bedrijven laten zien waar ze actief zijn en hoe dat met de belevingswereld van de leerlingen te maken heeft.

Meer informatie is te vinden op: www.techniektastbaar.nl

Nieuws

menu