Team Sidokwan succesvol op Cherusken-Open. Taekwandoka's Hoogeveen nemen vijftien medailles mee naar huis

Het succesvolle team van Sidokwan.

Het succesvolle team van Sidokwan. Foto: Nicole Krikken

Team Sidokwan was zaterdag succesvol in Duitsland. De Hoogeveense taekwandoka’s kwamen terug naar Drenthe met zeven gouden, drie zilveren en vijf bronzen medailles.


Met 16 deelnemers, coaches en supporters vertrok het team richting het Duitse gebied Nedersaksen. In de plaats Georgsmarienhütte werd voor het eerst een groot internationaal taekwondo toernooi gehouden.

Er werd gestart met de aspiranten en kadetten. Bij de meisjes wist Faya Gerding het goud te bemachtigen na een goede finalepartij. Ook Charissa Krikken en Charissa Maail namen het goud mee naar huis. Voor Sienna Siahaija was dit haar eerste internationale toernooi. Ze vocht zeer sterk in de kwartfinale en halve finale, maar kwam in de finale een meisje tegen dat helaas wat te sterk was. Sienna mocht het zilver omhangen. Ook Isa Coenen en Djyvano Zuidema wisten hun finale niet te winnen en gingen met zilver naar huis. Brons was er voor Dex Methorst en Vayenne Krikken. Djayden Zuidema strandde helaas in de kwartfinales.

Hierna was het de beurt aan de junioren en senioren. Ismael de Lima vocht de finale tegen zijn ploeggenoot Robin van de Berg. Dit keer wist Ismael het goud te pakken en moest Robin met een tweede plaats genoegen nemen. Na twee goede rondes van zowel Brian als Kevin Prent, wisten beide mannen de finale te bereiken. Brian won en mocht de eerste plek van het podium betreden. Broer Kevin nam het zilver mee in deze zwaargewichtenklasse.

Goud was er ook voor Lieke Heling, die weer sterk vocht en overtuigend wist te winnen. Het zevende goud van de dag was er voor Miguel Molenaar. Hij moest omgepould worden naar een hogere gewichtsklasse, omdat er geen tegenstanders in zijn eigen klasse waren, maar daar had hij geen problemen mee. Na een spannende finale wist ook hij de eerste prijs binnen te slepen. Delano Zuidema werd in deze klasse derde.

Met zeven goud, drie zilver en vijf bronzen medailles wist Team Sidokwan net niet het podium te behalen van het teamklassement. Het moest genoegen nemen met een vierde plek.