Team HOOP uit Pesse haalt ruim 10.000 euro op voor Ride4Kids

10.196,30 euro prijkt er op de cheque voor stichting Rid4Kids. Een prachtig bedrag bij elkaar gefietst in 'de bergen van Drenthe'door Team HOOP, onder leiding van Peter Cornelissen uit Pesse.

De finish van Team HOOP op de VAM-berg.

De finish van Team HOOP op de VAM-berg. Foto: André Weima

Twee jaar lang werkten de vijf teamleden toe naar deelname aan de Pyreneeën Challenge voor de stichting Ride4Kids. Eerst gooide corona roet in het eten, vervolgens de gezondheid van teamleider Cornelissen, die prostaatkanker heeft en ongeneeslijk ziek is. Omdenken is de Pessenaar niet vreemd en dus werden het afgelopen weekend niet de Pyreneeën bedwongen, maar de ‘bergen’ in Drenthe.

‘Een challenge moet het zijn en dat werd het’

„Ik ben kapot, maar het moest een challenge zijn en dat werd het”, blikt Cornelissen zondagavond moe, maar voldaan terug. ,,Het was een waanzinnig weekend.” Het was vooraf twijfelachtig of de Pessenaar drie dagen op de fiets zou volhouden, maar het is hem gelukt. Dag 1 legde hij 60 kilometer af, dag 2 68 kilometer met zelfs twee keer de Muur van Emmen. Ondanks kramp en een slechte nacht wist hij ook de laatste kilometers, 35 in totaal, op dag 3 uit te rijden, mentaal ondersteund door een twintigtal fietsers, bestaande uit vrienden en familie. Als ware helden kwamen de teamleden zondagmiddag over de finish op de top van de VAM-berg, waar de sportievelingen een warm welkom kregen.

(tekst gaat door onder de foto)

‘Mijn hart ligt bij Ride4Kids’

„Het geeft zo’n goed gevoel dat we dit na twee jaar zo hebben kunnen afronden voor de stichting Ride4Kids.” Deze stichting zamelt door middel van activiteiten geld in ten behoeve van kinderen die getroffen zijn en worden door een energiestofwisselingsziekte. ,,Veel mensen vragen mij waarom ik juist voor deze stichting heb gekozen en bijvoorbeeld niet KWF. Maar bij Ride4Kids ligt mijn hart. Alle kinderen verdienen een toekomst en dus bij ziekte een medicijn. En wie weet ga ik mij ook nog wel eens inzetten voor KWF”, oppert Cornelissen, die al eerder de Pyreneeën Challenge heeft gereden voor dit goede doel.

Teleurstellend of hoopvol?

Kort voor het vertrek afgelopen vrijdag kreeg de 57-jarige inwoner van Pesse nog een bericht waarvan hij niet wist of het teleurstellend of hoopvol was. Zijn arts deelde hem mee dat hij waarschijnlijk tot het voorjaar last zal houden van de hormonen van de kuur die hij al enige tijd geleden heeft ondergaan. Die hormonen spelen hem danig parten. „Daar baalde ik van. Maar tegelijkertijd kreeg ik een hoopvol bericht. Mijn PSA-waarde is heel laag. Ik ben vervolgens vijf keer de VAM-berg op gefietst, het is mijn manier om dit nieuws te verwerken. Mijn begeleider was daar niet blij mee, maar ik moest dat doen. Mijn conclusie was toen ook: ik ben er klaar voor.”

333.000 euro

De Pyreneeën Challenge, een zware driedaagse wielertocht van in totaal ruim 5900 hoogtemeters, eindigde vrijdagmiddag. Precies op dat moment startte de challenge door Drenthe van Cornelissen en zijn team. De Pyreneeën Challenge heeft 333.000 euro opgeleverd voor Ride4Kids. Met daarbij dus een mooie bijdrage uit Drenthe, die zelfs nog wel wat hoger uit kan vallen, want doneren is nog altijd mogelijk. Dat kan via https://www.ride4kids.nl/doneren/?user=97