Tangarine keert terug naar Hoogeveen. Optreden in het Podium

De identieke tweeling keert terug naar Het Podium.

De identieke tweeling keert terug naar Het Podium. Foto: De Tamboer

In Het Podium in Hoogeveen keert de band Tangarine op 12 maart 2022 terug van weggeweest. De identieke tweeling is een graag geziene gast op de Nederlandse podia en ook in Hoogeveen. Vorig jaar gaven ze in verband met corona een tuinconcert maar dit keer keren ze terug op het podium in Het Podium.

De coronaperiode bood Arnout en Sander Brinks de kans om een nieuwe weg in te slaan en hun talent als songwriter verder te verkennen. Samen met producer Gordon Groothedde nam de tweeling popliedjes op met pakkende refreinen en sfeervolle arrangementen. In samenwerking met poppodium Hedon werkte Tangarine in 2021 aan de ontwikkeling van een liveshow, waarbij het nieuwe werk wordt gepresenteerd.

Persoonlijke ontwikkeling

Ook buiten het podium vormen Arnout en Sander een eenheid. Tot drie jaar geleden liep hun leven vrijwel synchroon. Terwijl Sander vader werd, strandde de relatie van Arnout. De parallelle levens vonden ieder een andere koers, terwijl verdriet en vreugde door elkaar heen liep. De broers moesten zichzelf en hun muziek opnieuw uitvinden. Zo kregen de liedjes een ander gevoel, inhoud en sfeer.

Grote poppodia

Tangarine neemt al sinds 2010 een vaste positie in het Nederlandse muzieklandschap in, met hun mix van indie, folk en americana. De broers brachten al vijf albums uit en werkte onder meer samen met de Amerikaanse band Calexico. Als huisband van DWDD veroverde Tangarine de harten van Nederland. De broers speelden op vrijwel ieder poppodium in Nederland en op festivals als Lowlands, Haldern Pop en Into The Great Wide Open.