Taart voor trouw lid toneelclub Despeulers

De Taart van de Week ging dit keer naar Tiny Jansen (die de taart vasthoudt) van Despeulers. Op de foto ontbreken Henk en Aaldert.  Foto: André Weima

De Taart van de Week van Bakkerij Mulderij was dit keer voor Tiny Jansen. De Hoogeveense is maar liefst 51 jaar actief voor de toneelclub Despeulers, die voorheen repeteerde in De Vink maar sinds een jaar of drie onderdak heeft in het DES-gebouw. Lange tijd was Tiny een van de vaste toneelspelers, maar tegenwoordig begeleidt ze de groep als regisseur en indien nodig ook als souffleur.

„Ik ben in 1971 begonnen. In die beginjaren was het allemaal nog compleet anders. Er was niet zoveel afleiding als tegenwoordig, waardoor de buurthuizen tijdens onze optredens vol zaten. We traden op uitnodiging ook op in onder meer bejaardenhuizen, bij bedrijven en zelfs in theater De Tamboer. Tegenwoordig is het allemaal anders, maar ik ben het altijd leuk blijven vinden. Daarom ben ik de club al die jaren trouw gebleven. Het is heel gezellig met elkaar.”

De toneelclub, die bestaat uit zes vrouwen en vier mannen, repeteert in principe elke donderdagavond in het DES-gebouw. In het afgelopen jaar, toen Tiny exact 50 jaar lid was, heeft de toneelcub regelmatig tot tien moeten tellen om de Hoogeveense vanwege deze mijlpaal in de schijnwerper te kunnen zetten. De coronamaatregelen gooiden steeds roet in het eten. Nu er weer gerepeteerd kan worden, was het eindelijk zover. En dus werd zij, en ook de overige groep, donderdagavond verrast met taart.

Vol goede moed

„We waren juist begonnen met het instuderen van een nieuw stuk toen we met corona werden geconfronteerd. Steeds als we net weer opstartten, moesten we weer stoppen. Hopelijk kunnen we nu wel doorzetten. We zijn in ieder geval vol goede moed begonnen”, zegt Tiny Jansen optimistisch.

Er wordt zoals altijd een Drents toneelstuk ingestudeerd. „We spreken dus dialect. Dat vinden wij het leukst.” De uitvoering is op zaterdag 5 november in het DES-gebouw.

Nieuws

menu