Taart voor nieuwe stichting De Opsteker

Enkele bestuursleden van de nieuwe stichting De Opsteker namen de Taart van de Week in ontvangst.

Enkele bestuursleden van de nieuwe stichting De Opsteker namen de Taart van de Week in ontvangst. Foto: André Weima

Het bestuur van de nieuwe stichting De Opsteker heeft deze week gesmuld van de Taart van de Week van Bakkerij Mulder. Deze stichting gaat zich enkel bezighouden met het dorpshuisgedeelte van De Opsteker. De oude stichting, waarvan het bestuur in 2020 opstapte, blijft vooralsnog de verantwoording van de gemeente.

In de nieuwe stichting, die sinds half september een feit is, zitten acht personen in het bestuur. Roel van der Veen is de voorzitter. „De Opsteker moet behouden blijven voor het dorp. Het kan niet zo wezen dat het gebouw dicht moet. Daarom heb ik enige tijd geleden aangegeven dat ik mijn bestuurlijke ervaring wel wil inzetten.” En Van der Veen bleef niet alleen. Nog eens zeven personen hebben inmiddels zitting in het bestuur. „Samen pakken we het weer op. Dat is niet makkelijk nu het ook zo lang heeft stil gelegen door corona. We hebben goede gesprekken gehad met wethouder Janita Tabak en Derk Reneman.” Reneman beloofde juli dit jaar een bingo te houden in De Opsteker als het bestuur rond kwam. Woensdag 27 oktober vanaf 19.30 uur lost hij deze belofte in, samen met collega-wethouder Tabak die hij ook nog even voor het evenement strikte.

Van der Veen: „Alles opstarten na deze roerige tijd zonder bestuur, en met corona is moeilijk. We staan te springen om vrijwilligers. Nu is het dorp aan zet.”

Een van de volgende evenementen in het dorpshuis is het optreden van de band Two Dollar Tuesday op 20 november.