Taart voor medewerkers azc Hoogeveen

De taart van de week is voor het team van Roel Somers. Foto André Weima

Lekkere hapjes, een versierde zaal en een warm welkom. Niks was teveel zaterdag tijdens het vrouwenfeest van Amnesty International in het azc in Hoogeveen.

Reden voor de werkgroep Hoogeveen om het huismeester Roel Somers van het coa en zijn medewerkers en de beveiligers de taart van de week van Bakkerij Mulder te gunnen. Amnesty vierde Internationale vrouwendag zaterdag in de recreatieruimte van het azc, in samenwerking met De Smederijen en Soroptimistenclub De Reestlanden.

„Vorig jaar hielden we het Vrouwenfeest in MFC De Magneet en daar waren toen ook een aantal vrouwen uit het azc bij aanwezig”, zegt Rolien van de Belt van Amnesty. De contacten werden warm gehouden en de werkgroep kreeg de uitnodiging om het feest ook eens in het azc te vieren. Zo gezegd zo gedaan.

Hulp was onverwacht


De organisatie was blij verrast met de hulp die ze daarbij kregen van Roel Somers en zijn team: Ahbed, Joep , Sarah, Jeroen, Hilde en de beveiligers. „De recreatieruimte werd versierd en alle spullen werden klaargezet. En de beveiligers hielpen ons de boodschappen naar binnen sjouwen. Alle hulp was onverwacht en daarom ook heel leuk. Een van de medewerkers van het coa was ook ‘s avonds bij het feest aanwezig.”

De viering van Vrouwendag was volgens Van de Belt een groot succes. Er waren ongeveer vijftig vrouwen aanwezig die onder andere salsales kregen en konden proeven van de hapjes die door bewoners van het azc waren gemaakt.

Nieuws

menu