Taart van de Week voor bijzondere speelvoorziening in het centrum

Drie bestuursleden van Stichting Park Dwingeland. Op de foto mist voorzitter Kristiaan Blokzijl. Foto: André Weima Fotografie

163.000 euro stond er volgens de laatste telling (op 15 december) op de teller voor de speelplek in Park Dwingeland waar ook kinderen met een beperking gebruik van kunnen maken.

„Daarmee komen we echt in de buurt van het eindbedrag dat we nodig hebben om het sportgedeelte in te richten”, laat een van de bestuursleden opgetogen weten. Diverse vrijwilligers waren al langere tijd actief voor het park in het centrum van Hoogeveen maar om fondsen te kunnen aanschrijven voor donaties is Hoogevener Kristiaan Blokzijl samen met drie anderen de stichting Samen Spelen Park Dwingeland gestart. En de laatste tijd komen de acties erg goed op stoom. Zo is er veel geld bijeengebracht door Rotary Hoogeveen die dit project met raad en daad ondersteunt.

Genomineerd

Voor hun tomeloze inzet voor het park en de speelvoorziening werd de stichting genomineerd voor de Taart van de Week van Bakkerij Mulder. Die werd deze week dankbaar in ontvangst genomen.

Dat er zoveel geld nodig is voor de speeltuin, is omdat het een bijzondere is. Deze is namelijk voor iedereen toegankelijk. Daarbij gaat het niet alleen erom dat deze openbaar is, maar dat ook kinderen met een beperking, bijvoorbeeld in een rolstoel er spelen en sporten kunnen.

Behalve aangepaste speeltoestellen, denk bijvoorbeeld aan een mandschommel en een carrousel waar ook rolstoelen in kunnen, komt er eveneens een speciaal sportveld met een rubberen vloer waar rolstoelwielen vlot overheen kunnen rollen.

Kast met sportmaterialen

Daarnaast staat in de plannen tevens een afgesloten kast met sportmaterialen. Die kast kan geopend worden als men de code weet.


Nieuws

menu