Taart voor behulpzame jongeren in Elim

Taart voor jongeren die na oud en nieuw hebben opgeruimd in Elim. Foto: André Weima Fotografie

De jongeren die na de jaarwisseling de handen uit de mouwen staken in Elim en bewapend met grijpers en zakken heel wat zwerfafval opruimden hebben deze week de Taart van de Week gekregen.

Maandagavond is deze bij plaatsgenoot Alie ten Cate thuis verorberd en ook jongerenwerker Alinda Potze was van de partij om een stuk taart aangeboden door Bakkerij Mulder te eten.

Jongeren worden overal in Nederland vaak aangewezen als de groep die voor overlast zorgt. En soms is dat terecht. „Maar wie is er nu niet jong geweest”, vraagt Alie ten Cate zich af. „Ik heb in ieder geval nooit problemen met deze jongeren. Toen ik hen vroeg of zij in het nieuwe jaar wilden meehelpen met opruimen was er helemaal geen aarzeling. En ze hielden allemaal woord. Acht jongens gingen aan de slag. Het verzamelde afval mochten ze bij de Plus in de container gooien en daar is het plein ook nog even aangeveegd”, vertelt Alie.

Op de foto zijn het er zes jongens, het lukte niet om ze maandagavond allemaal bij elkaar te krijgen. „De dag van het opruimen was net als maandagavond hartstikke gezellig. Ook toen hebben we samen wat lekkers gegeten. Geen taart, maar wat warms bij snackbar Royal.”

Wat van de taart over was, is naar Susanne van de jeugdsoos gebracht. Zo hebben ook andere jongeren in het dorp een stukje taart. Alie lacht: „Positiviteit brengt altijd meer. Ik zag dat het opruimen van de jongens een paar dagen later ook doorwerkte bij een groepje kinderen van een jaar of 4 -5. Die hielpen ook ineens met opruimen. Leuk toch?!”

Nieuws

menu