Taart van de week voor vrijwilligers Natuurwerkdagen

Taart van de week voor vrijwilligers Natuurwerkdagen.

Taart van de week voor vrijwilligers Natuurwerkdagen. Foto: André Weima

De Taart van de Week van Bakkerij Mulder is dit keer voor de vrijwilligers die afgelopen weekend tijdens de Natuurwerkdagen in Hoogeveen hebben geholpen in de Koeweide.

De Natuurwerkdagen, die vrijdag en zaterdag in Hoogeveen werden gehouden in het Steenbergerpark en in de Koeweide, waren weer een groot succes. In totaal hebben 19 vrijwilligers, waaronder bewoners van het asielzoekerscentrum en inwoners van de gemeente Hoogeveen, hard gewerkt aan het opnieuw zichtbaar maken van het ven in de Koeweide en het verwijderen van de opslag van de berk, wilg en braam. Op de plek van de oude opslag is een broeihoop gemaakt voor de ringslang. ‘De opslag bestond uit wilgen, berken en bramen. Deze hebben we afgeknipt en op een bult gegooid waar de ringslang weer zijn eieren in kan gaan leggen’, schrijft Johan Scheeres op de website van IVN. ‘Tijdens de koffie kon ik mooi vertellen over de ringslang in dit gebied en ook over het omzetten van de broeihopen in de Oude Kene, wat we altijd op de eerste zaterdag van maart doen.’

Bloembollen geplant

In het Steenbergerpark hebben de vrijwilligers vrijdag bloembollen geplant en is in de Struuntuun begonnen met het verplaatsen van struiken en bomen omdat de tuin binnenkort over de kop gaat. Grietje Loof van de IVN afdeling Hoogeveen kijkt terug op een geslaagd weekend: „We hadden veel geluk met het weer en dat maakte deze twee dagen toch wel erg fijn. We hebben een goed weekend gehad met z’n allen.”