Taart van de week voor vrijwilligers MiniMaatje Hoogeveen: 'Het is een verrijking van de uitgiftes'

Van links naar rechts: Vrijwilligster Jessica Kriekjes, dochter en vrijwilliger Annelies Booij en voorzitter Marrie Oelen Foto: André Weima

De taart van de week van Bakkerij Mulder is deze week voor de vrijwilligers van het MiniMaatje Hoogeveen en de vrijwilligers van het azc.

Het MiniMaatje Hoogeveen was op zoek naar hulp voor een overkapping in de tuin bij Marrie Oelen, voorzitter van het MiniMaatje Hoogeveen. Mustafa en drie andere jongemannen uit het azc in Hoogeveen hebben samen met andere vrijwilligers van SWW en VrijwilligersHoogeveen haar geholpen deze wens uit te laten komen.

Maandagmorgen is de overkapping van 2,5 bij 4 meter in elkaar geschroefd naast de blokhut die vol ligt met spullen die een gezin goed kan gebruiken maar zelf niet kan betalen. Van onder de overkapping kunnen nu themapaketten worden uitgegeven aan deze gezinnen. „Ze kunnen nu met elk soort weer gewoon achterom komen, het is makkelijker en bereikbaarder en dan hoeft niet iedereen door mijn huis”, vertelt Marie Oelen.

Ongeveer een half miljoen mensen in Nederland leeft in armoede. Deze groep moet rondkomen van het minimumloon of zelfs minder. Veel kinderen groeien hierdoor ook op in armoede. Het MiniMaatje vindt dat deze kinderen een zorgeloze jeugd horen te hebben en om deze gezinnen te ondersteunen heeft Marrie Oelen MiniMaatje Hoogeveen opgericht.

Nieuws

menu