Taart van de week voor vrijwilliger Theo Langenberg uit Hollandscheveld

Taart van de week voor Theo Langenberg, vrijwilliger bij de speeltuin aan de Brummelstraat in Hollandscheveld. Foto: André Weima

De taart van de week van Bakkerij Mulder is deze week uitgereikt aan Theo Langenberg uit Hollandscheveld. Langenberg heeft er de afgelopen tijd voor gezorgd dat het zwembad in de speeltuin in Hollandscheveld weer helemaal schoon is en klaar voor de zomermaanden.

Het zwembad dat sinds een aantal jaar in het speeltuintje aan de Brummelstraat in Hollandscheveld wordt gebruikt was tot schrik van velen helemaal geel geworden. Langenberg zag dit als een mooie uitdaging en is in samenwerking met Aquaoptimaal Zwembaden van Henri Koster uit Hoogeveen aan de slag gegaan om het zwembad weer spik en span te maken.

Na drie dagen was het gele water verdwenen en kunnen de kinderen nu weer genieten van het zwembad. Komende dagen kruipt de temperatuur weer op dus Langenberg verwacht dat veel buurtkinderen gebruik zullen gaan maken van het bad. Langenberg is nu elke dag een uur bezig om het zwembad te onderhouden, maar dat is niet alles wat hij voor de buurtspeeltuin doet. Hij zorgt dat het gras gemaaid is, de heg netjes is geknipt en dat het zand wat onder de toestellen ligt er netjes bij ligt en goed is verdeeld.

De speeltuin wordt door drie andere fanatieke ‘oppassers’ in de gaten gehouden zodat kinderen er vrij en veilig kunnen spelen. Toch is er altijd ruimte voor meer vrijwilligers. Wie dit een leuke uitdaging vindt kan contact opnemen via de facebookpagina van de speeltuin.

Nieuws

menu