Taart van de week voor Zorgboerderij Buitenhove

Henk de Jager samen met de andere cliënten en Floor en Elwin van de zorgboerderij. Foto: André Weima

Henk de Jager (66), van oorsprong uit Amsterdam maar nu woonachtig in Hoogeveen, heeft een rolstoel van Zorgboerderij Buitenhove uit Elim gekregen. Om wat terug te doen hebben zijn zussen de zorgboerderij genomineerd voor de Taart van de week van Bakkerij Mulder.

In 2017 heeft Henk de Jager een aneurysma in zijn hoofd gehad. Daaraan is hij twee keer geopereerd waarbij het bij de tweede operatie mis ging. Sinds de operatie heeft Henk 24-uurszorg nodig. Henk heeft na de operatie eerst een half jaar in Utrecht in een verzorgingshuis gezeten en is sinds 2018 woonachtig in Hoogeveen in de wijk Wolfsbos. Voordat Henk een aneurysma kreeg werkte hij 42 jaar als gevangenisbewaarder.

Henk komt niet voor dagbesteding in aanmerking en daarom zijn z’n zussen op zoek gegaan naar een zorgboerderij en hebben deze gevonden in Elim. Elke dinsdag gaat Henk naar de zorgboerderij waar Floor en Elwin, eigenaren van de zorgboerderij, doormiddel van een crowdfunding een speciale off-road rolstoel hebben kunnen financieren voor Henk. Door de nieuwe rolstoel kan Henk zich makkelijker bewegen over ruig terrein.

Nieuws

menu