Taart van de week voor Klaas Uiterwijk die een puzzel van 33.600 stukjes maakt en schenkt aan Woonzorgcentrum Beatrix in Hollandscheveld

Taart voor Klaas Uiterwijk in het woonzorgcentrum Beatrix.

Taart voor Klaas Uiterwijk in het woonzorgcentrum Beatrix. Foto: André Weima

De Taart van de week van Bakkerij Mulder gaat deze week naar Klaas Uiterwijk. Klaas heeft begin dit jaar een grote puzzel gemaakt van wel 33.600 stukjes. Zijn vrouw Anneke Uiterwijk vond dat Klaas de taart wel verdiend had na zoveel werk. De puzzel hangt nu aan de muur in Woonzorgcentrum Beatrix in Hollandscheveld.

Voor zijn zestigste verjaardag kreeg Klaas van zijn kinderen, familie en vrienden een puzzel cadeau. De puzzel, bestaande uit 33.600 stukjes, is verdeeld over tien delen. De familie had gedacht dat dit een meerjarenplan zou worden maar Klaas bewees het tegendeel. Binnen zeven maanden was het grote kunstwerk, want dat is het uiteindelijk geworden, klaar. De fanatieke puzzelaar is vele weekenden druk geweest met de kleine stukjes.

Na deze zeven maanden heeft Klaas de puzzel weggegeven aan Woonzorgcentrum Beatrix in Hollandscheveld. De puzzel is 5,7 meter lang en 1,57 meter breed geworden. Het is dan ook een eyecatcher wanneer je het gebouw inloopt.