Taart van de week voor Initiatiefgroep Wonen-plus

Barbera Vellinga, Thijs Leistra en Klaas van de Heide van initiatiefgroep Wonen-Plus.

Barbera Vellinga, Thijs Leistra en Klaas van de Heide van initiatiefgroep Wonen-Plus. Foto: André Weima

De Taart van de Week van Bakkerij Mulder is dit keer voor Initiatiefgroep Wonen-Plus. Frederike Lunenberg van Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (SWW) had samen met haar collega’s de initiatiefgroep genomineerd voor de taart.

SWW heeft de initiatiefgroep genomineerd omdat zij erg blij is dat de initiatiefgroep meerdere van deze woongemeenschappen wil realiseren in Hoogeveen. De initiatiefgroep geeft hiermee de kans aan bepaalde mensen om in dergelijke woongroepen te gaan wonen.

Initiatiefgroep Wonen-Plus Hoogeveen (IWH), die sinds oktober 2019 bestaat, onderzoekt de kansen en mogelijkheden om één of meerdere woongemeenschappen voor senioren (50-plussers) te realiseren in Hoogeveen. In een dergelijke woongemeenschap worden zelfstandig en levensloopbestendig wonen gecombineerd met burenhulp. Inmiddels zijn de eerste plannen voor een woongemeenschap bij Nijstad-Oost bekend en zet de initiatiefgroep zich nu vooral in voor het promoten van deze plannen.

Vanaf de sluis tot aan Nijstad worden verschillende woonerven gerealiseerd. Het is de bedoeling om op deze erven ongeveer 10 tot 12 huizen te bouwen met gezamenlijke voortuinen. Hiermee wil de initiatiefgroep ervoor zorgen dat mensen meer tot elkaar komen en dat iedereen een aandeel levert in het woonproces. De kavels van de woonerven gaan begin volgend jaar in de verkoop. Nijstad-Oost is niet het enige project dat de initiatiefgroep heeft lopen. Op nog twee andere locaties in de gemeente proberen zij het wonen-plus uit te voeren. Er wordt druk gebouwd aan appartementen met dezelfde insteek als bij Nijstad. Want dit concept kan ook in een appartementencomplex. Op dit moment wordt er nagedacht over het voormalige pand van De Witte aan de Griendtsveenweg.

Meer informatie over deze plannen kan opgevraagd worden via: hoogeveenwonenplus@gmail.com