Taart van de week voor Ilse Snippe: 'De hond spiegelt het gedrag van de kinderen'

Taart van de week voor Ilse Snippe. Foto: André Weima

De taart van de week van Bakkerij Mulder ging deze week naar Ilse Snippe.

Ilse Snippe (36) uit Eursinge is de bedenker en uitvoerder van Hond In School interventies. De medewerker van het gespecialiseerd onderwijs onderneemt met haar labradoodle activiteiten op scholen. Dit doet zij om kinderen met faalangst, onzekerheid of algemene leerproblemen meer zelfvertrouwen te geven.

De scholen waar Snippe met Suus interventies gericht op coaching, counseling en educatie aanbiedt, zijn aangesloten bij stichting Renn4. Dit is een gecertificeerde onderwijsorganisatie voor leerlingen met gedragsproblematiek, leerproblematiek of een verstandelijke beperking. Voordat Ilse met Hond In School interventies begon nam ze al af en toe hond Sjoef mee naar school. „Ik merkte hoe de hond het gedrag van de leerlingen spiegelde en hoe de kinderen hier op reageerden. Ik had er zelfs langer profijt van, ik kon contact met de kinderen krijgen door over mijn hond te praten”, vertelt ze. Dit heeft haar gemotiveerd om actief bezig te gaan met het inzetten van een hond in school.

Door de hond iets aan te leren kan de leerling trots ervaren. Binnen dit proces komt ook teleurstelling terug. „Suus doet niet alles in een keer goed”, legt Ilse uit. „Ik ga met de kinderen in gesprek, samen ontdekken we wat er nodig is om weer te kunnen focussen. De kinderen leren dus ook inzicht te krijgen in het eigen gedrag door Suus”, vertelt Snippe.

Nieuws

menu