Taart van de week voor Adry en Leo Molendijk van Stichting Actief Samenleven

Taart van de week voor Adry en Leo Molendijk. Foto: André Weima

De Taart van de Week aangeboden door Bakkerij Mulder is deze week in ontvangst genomen door Adry en Leo Molendijk uit Hoogeveen die vijf jaar lang nauw betrokken waren bij Stichting Actief Samenleven.

Stichting Actief Samenleven uit Pesse is in 2013 begonnen met het organiseren van projecten voor met name kinderen, afkomstig uit financieel kwetsbare gezinnen, en ouderen in een kwetsbare en/of eenzame situatie die woonachtig zijn binnen de Gemeente Hoogeveen.

In 2014 is de stichting gestart met de organisatie van de Ouderen4daagse, een project waarbij medewerkers van vijf thuiszorgorganisaties lang gekoesterde wensen van hun cliënten konden indienen en daadwerkelijk konden zien uitkomen. Vanaf dat moment waren ook Adry en Leo Molendijk betrokken bij dit project en hebben ze met veel inzet en plezier geholpen met de begeleiding van het vervullen van deze wensen. Of het nu ging om het begeleiden van een individuele wens of een groepswens, Stichting Actief Samenleven kon altijd rekenen op de medewerking van het echtpaar Molendijk. Maar liefst vijf jaar achter elkaar is de Ouderen4daagse georganiseerd en zijn er in die vijf jaar ruim 400 lang gekoesterde wensen in vervulling gegaan. In 2019 en 2021 was het echtpaar ook betrokken bij Circus in de Zorg op Nationale Ouderen dag.

Adry is druk met haar werkzaamheden als verzorgende bij NNCZ, locatie Wolfsbos, en Leo wordt ook een dagje ouder en daarom hebben ze besloten om het vrijwilligerswerk bij Stichting Actief Samenleven neer te leggen. Cor Velting en Fenna Hilgen: „We zijn Adry en Leo bijzonder dankbaar dat ze ons zoveel jaren hebben ondersteund bij onze projecten en wij vonden dat hier wel een taart voor op zijn plaats was“.

Nieuws

menu