Taart van de Week voor gezonde kantine HHC

Taart van de week voor gezonde kantine bij HHC. Foto: Andre Weima Fotografie

De Taart van de Week van Bakkerij Mulder is dit keer voor de Hoogeveense Hockeyclub (HHC). De club heeft onlangs uit handen van wethouder Janita Tabak het zilveren Team:Fit-certificaat ontvangen voor een gezondere sportkantine.

De sportkantine van HHC stimuleert water drinken, biedt in elke productgroep een betere keuze, die prominent in het zicht staat en heeft dit geborgd in het beleid waarmee wordt voldaan aan de basis. Als extra wordt ook fruit aangeboden en bestaat het zichtbare uitgestalde aanbod voor 60 procent uit betere keuzes. Hiermee is de gezondere keuze de makkelijke keuze waarmee HHC het zilveren certificaat heeft behaald.

Halfjaar

Marloes van Schaik-van der Wielen en Yael Schoones zijn binnen de hockeyclub verantwoordelijk voor de bar en alles daar omheen. Ongeveer een halfjaar geleden zijn beiden begonnen met de uitbreiding van het assortiment voor gezonder eten in de kantine. Yael, die maandagmiddag de taart in ontvangst nam, vertelt dat de club altijd al bezig is met een gezond aanbod. ,,De aanvullingen die wij moesten doen vielen daardoor reuze mee. Het waren eigenlijk slechts kleine aanpassingen.”

Het aanbod in de kantine van HHC is nu optimaal aangepast aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Inmiddels kunnen bezoekers in de sportkantine kiezen voor water, volkorenbrood, Optimel (Lang Lekker Lang Houdbaar) en gezondere alternatieven naast chips en chocola. Als extra is er ook fruit en de betere keuzes zijn meer zichtbaar, in tegenstelling tot de ongezondere producten.

HHC is de 17e vereniging in Drenthe die zich een Team:Fit-vereniging mag noemen, de derde gecertificeerde Drentse hockeyclub en de eerste sportclub in de gemeente Hoogeveen.