Taart van de Week voor Renate en Linda

De taart is voor Renate Mazenier en Linda Hekker die 180 vakantiepakketten samenstellen voor kwetsbare kinderen. Foto: André Weima

De Taart van de Week van Bakkerij Mulder is dit keer voor Renate Mazenier en Linda Hekker. Dankzij de inzet van dit tweetal ontvangen bijna 200 kinderen van gezinnen die gebruikmaken van de Voedselbank Zuidwest-Drenthe binnenkort een vakantiepakket. Daarmee kunnen zij zich tijdens de voorjaarsvakantie vooral buiten, maar ook binnen amuseren.

Renate en Linda zijn bewindvoerders bij Omega Beheer financiën en zorg uit Hollandscheveld, maar ook gedreven moeders met jonge kinderen die zich graag nog eens extra inzetten voor het algemeen maatschappelijk belang. De twee regelden met veel zorg en toewijding allerlei leuke spellen en vermaak voor de kwetsbare doelgroep. Het gaat om een royaal gevulde ‘big shopper’ boodschappentassen, die het uitgiftepunt Hoogeveen van de Voedselbank Zuidwest-Drenthe zal uitreiken voorafgaand aan de voorjaarsvakantie.

Renate geeft aan meer te willen betekenen voor mensen: „Deze gezinnen kunnen extra steun gebruiken. Zij moeten het doen met minder dan 80 euro leefgeld per week.” Linda vervolgt: „De energieprijzen zijn nijpend. Voedselbankgezinnen kunnen niet op vakantie en er is geen geld voor een potje midgetgolf.”

Legeflessenactie en knieperties gebakken

De twee moeders bedachten de vakantiepakketactie voor de 180 kinderen van de Voedselbank Zuidwest-Drenthe. Om geld in te zamelen hebben ze een legeflessenactie gehouden en knieperties gebakken. Het geld dat zij hiermee hebben opgehaald, heeft Omega Beheer verdubbeld. De rest is door sponsoring bij elkaar gebracht. Zo zijn de tassen gesponsord door Henri Offerein van Paviljoen Nijstad en Albert Heijn Hoogeveen. Voor de inhoud doneerde Jantje Beton 200 springtouwen en 200 doosjes stoepkrijt, Univé Hoogeveen sponsort de kaartjes voor zwembad de Dolfijn, 999 Games heeft flinke korting gegeven op hun spellen en Vakantiepark Westerbergen uit Echten schenkt kaartjes voor midgetgolf. Verder bevat de tas gezelschapsspelletjes zoals Mikado in groot formaat en strandschepjes.

‘Grip op Geld’

Deze actie is een onderdeel van het project ‘Grip op Geld’, dat vanaf maart vorig jaar actief is in de strijd tegen armoede en waar beide vrouwen tevens de initiatiefnemers van zijn. Ze leggen uit: „Bij Grip op Geld kunnen mensen terecht met financiële vragen. Wij geven ze kosteloos advies.” Linda: „Als bewindvoerder voel je je wel eens gekaderd, maar nu via Grip op Geld vervullen wij een bredere rol zoals bijvoorbeeld gratis advies over huurtoeslag. En we kunnen makkelijk even losse vragen beantwoorden zonder dat iemand onder bewind of curatele staat”. Renate besluit: „We willen graag als bewindvoerder mensen helpen, maar ook op deze wijze.”

Nieuws

menu